Excel spreadsheet on erittäin monipuolinen ja hyödyllinen työkalu, joka auttaa monin tavoin tehostamaan työntekoa. Kerromme tässä artikkelissa Excel spreadsheetin monista käyttötarkoituksista.

Excel spreadsheet tehostaa etätyötä

Etätyö on monin tavoin näppärä ja tehokas vaihtoehto. Se vähentää matkustustarvetta ja tekee työstä entistä joustavampaa. Samalla se tekee työstä usein entistä mielekkäämpää, sillä työ joustaa entistä paremmin oman elämän mukaan.

Excel spreadsheet on erittäin näppärä etätyön tehostaja, sillä sen avulla omia työtehtäviä on helppo jakaa ja lähettää riippumatta siitä, missä työtä fyysisesti tekee. Excel spreadsheetin avulla esimerkiksi tiimin muut jäsenet näkevät sheetille tekemäsi merkinnät ja voivat muokata tai kommentoida niitä.

Monet yritykset ja freelancerit ovat jo huomanneet etätyön tarjoamat monet mahdollisuudet. Sellaisten työkalujen kuin Excel spreadsheet avulla on mahdollista tehdä töitä myös esimerkiksi ulkomailta käsin. Osa freelancereista onkin muuttanut auringon ja Suomen hintatasoa edullisemman elintason perässä esimerkiksi Espanjaan tai Thaimaaseen ja tekee töitä sieltä käsin Excel spreadsheetin ja muiden samantapaisten apuvälineiden avulla. Tänäkin vuonna lokakuun viileydestä ja sateisuudesta uutisoitiin monta kertaa, joten ei olekaan ihme, että moni suomalainen suuntaa aurinkoisempiin maisemiin vähintään talvikuukausiksi. Kun elinkustannukset ovat tämän lisäksi pienet, ei itseään tarvitse raataa burn outin partaalle, vaan aikaa jää myös elämästä nauttimiseen.

Yrityksille on usein huomattavasti edullisempaa palkata freelancereita kuin perinteisiä työntekijöitä hoitamaan tietyt työtehtävät. Näin yrityksen ei tarvitse huolehtia esimerkiksi työntekijän vakuutusmaksujen hoitamisesta, vaan freelancer vastaa tällaisista maksuista itse. Myös toimitilojen koossa on usein mahdollista säästää, kun freelancerit työskentelevät omasta kodista, tai vaikkapa aurinkorannalta, käsin.

Excel on monipuolinen työkalu

Excel on tunnetusti perin monipuolinen työkalu. Sen avulla voi suorittaa erilaisia laskutehtäviä ja luoda taulukoita. Sen avulla voi kuitenkin tehdä myös paljon muuta, kuten luoda erilaisia tehtävälistoja tai vaikkapa toimittaa käännöstöitä käännöstiimille. Excel-taulukkoon on näppärää koota vaikkapa usean eri kielen käännökset samalle sheetille. Näin kääntäminen ja käännösten kokoaminen on mahdollisimman tehokasta, eikä kääntäjien välttämättä tarvitse edes nähdä toisiaan. Näin työtä voidaan teettää riippumatta ajasta ja kääntäjien fyysisestä sijainnista.