Microsoft on yksi suurimpia teknologia-alalla toimivia yrityksiä, eikä suotta – jo kymmenien vuosien ajan Microsoft on luonut ja kehittänyt joka päivä käyttämiämme tietoteknisiä ohjelmistoja käyttöömme. Microsoft on myös kehittänyt – ja kehittää tälläkin hetkellä – ohjelmistojaan vastaamaan kuluttajien, eli meidän tavallisten tietoteknisiä laitteita ja ohjelmistoja käyttävien ihmisten, toiveita ja käyttäytymistottumuksia.

Yksi tunnetuimpia Microsoftin tuotteita on tietenkin Windows-käyttöjärjestelmä, jota suurin osa tietokoneiden käyttäjistä käyttää päivittäin omalla koneellaan. Windows-käyttöjärjestelmän jälkeen Microsoftin tunnetuimpiin kuuluva tuoteperhe on Microsoft Office. Microsoft Office sisältää siis kaikki ne tutut tietokoneella olevat ohjelmat, joita on käytetty niin kouluissa, työpaikoilla kuin kotikoneillakin. Microsoft Office -pakettiin kuuluvat tekstin käsittelyyn tarkoitettu ohjelma Word, taulukkolaskennan ja budjetoinnin avuksi luotu Excel, näyttävien esitysten ja diashow-esitysten laatimiseen luotu PowerPoint sekä monelle tuttu arjen pelastaja eli sähköpostin lukemiseen ja lähettämiseen tarkoitettu ohjelma Outlook. Moderneimpina lisinä Microsoft Office -pakettiin kuuluvat OneNote ja OneDrive. Jos haluat tietää lisää kaikista ohjelmista, jatka artikkelin lukemista.

Microsoft Office -paketin sisältö

Kaikki seuraavat kuusi ohjelmaa kuuluvat Microsoft Office -pakettiin.

Word

Word on tietenkin kaikkien tuntema tekstinkäsittelyohjelma, joka tuli aikoinaan tunnetuksi hauskasta apurista, joka vilkkui ruudulla käyttäjän kirjoittaessa. Kyseessä oli ”Microsoftin klemmari”, jolta sai tekstinkäsittelyyn apua ja vinkkejä.

Excel

Excel on monelle tuttu ohjelma erityisesti työpaikoilta, sillä Excelin avulla esitellään usein työpaikan budjetit ja projektisuunnitelmat. Exceliä käytetään myös äärimmäisen haastaviin laskutoimituksiin ja pitkän ajan seurannan taulukoiden luomiseen, joten Excelistä on apua monille, erityisesti taloushallinnassa töissä oleville henkilöille.

PowerPoint

PowerPointilla luodaan diaesityksiä, joiden avulla usein täydennetään oman esityksen antia. PowerPointin avulla esiintyjät voivat luoda omien esitystensä tueksi upeita dioja, joihin voi liittää tekstiä, kuvaa, ääntä, videota ja animaatioita.

Outlook

Outlook on monelle tuttu sähköpostijärjestelmä, jonka kautta voi hallinnoida omia sähköpostejaan, sekä tietenkin vastaanottaa ja lähettää sähköpostia. Outlookissa voi kätevästi käyttää myös kalenteria, järjestää tapaamisia ja ylläpitää helposti omaa osoitteistoa.

OneNote

OneNote on Microsoftin muistilappuohjelma, jota voi sukkelasti käyttää millä laitteella tahansa.

OneDrive

OneDrive on Microsoftin luoma pilvipalvelu, jota voidaan käyttää esimerkiksi kuvien tallentamiseen ja säilyttämiseen. OneDriven kautta on helppo jakaa tiedostoja usealle eri ihmiselle.